Rólunk

Helen Doron nyelvész, pedagógus több évtizedes munkájának köszönhetően a világ 36 országában, köztük 22 európai országban több mint 3 millió kisgyermek vett és vesz részt a Helen Doron English nyelvi fejlesztési programokon.

       

Az angol, mint „második anyanyelv”

A Helen Doron English módszer az anyanyelv elsajátításának alapelvén működik. Mivel kisgyermekkorban az anyanyelv elsajátítása még nem zárult le, a gyermek mindazt a könnyedséget és természetességet, amivel anyanyelvét elsajátítja, átviszi az idegen nyelvre is. A kutatások azt bizonyítják, hogy minél fiatalabb a gyermek annál könnyebben képes bármennyi nyelvet elsajátítani, ha azzal a nyelvvel rendszeresen és szisztematikusan találkozik.

A Helen Doron English 4 alappillére

Ismétlődő hallgatás. A központi eleme a Helen Doron English hatékonyságának a háttérkörnyezetben történő kijelölt hanganyag hallgatása otthon, optimálisan naponta kétszer (15-25 perc). Ez biztosítja azt, hogy az angol nyelv hatásai folyamatosan érvényesüljenek, amely oly fontos a fiatal korosztály számára. Mind a hanganyagokat eredeti dalokkal; mind a történeteket kimondottan a Helen Doron English részére állították össze, melyek részei minden tanuló szettnek, amit megvásárolhatsz a Helen Doron tanfolyamra való beiratkozással egyidejűleg gyermekednek.

Pozitív megerősítés. Amikor a gyermeked az első szavait mondta ki, kimutattad az örömöd. Ez a pozitív visszacsatolás arra ösztönzi a gyermeked, hogy továbbra is újabb és újabb szavakkal próbálkozzon. A Helen Doron English által a gyerekek ugyanolyan módon tanulnak, ahogy az anyanyelvüket sajátítják el rengeteg pozitív megerősítés révén. A teremben a Helen Doron tanárok biztosítják a pozitív ösztönzést.

Kiscsoportos tanulás. A Helen Doron angol tanfolyamokat kis csoportokban (4-8 fő) szervezik. Ez a legjobbat kínálja két különböző szempontból is. Egyrészt, a diákok élvezhetik a csoportos interakció előnyeit szemben a magánoktatással. Másrészt, a kis csoportok lehetővé teszik a személyes figyelmet és rengeteg alkalmat teremtenek az egyéni nyelvhasználatra. Kutatások azt mutatták, hogy a kis csoportokban történő tanulás jobb eredményekkel jár, mint a magánórák.

Elkötelezett tanárok. A Helen Doron English rendkívül büszke arra, hogy oktatói profik és elkötelezettek. Minden Helen Doron English tanár szigorú képzésen kell, hogy megfeleljen, ahol részletesen megtanulják a módszert és elsajátítják a speciális tananyagokat. Azt látjuk, hogy ha a tanárok egyszer megtették ezt az utat, szenvedélyes hívévé válnak a módszernek és rendkívüli figyelmet szentelnek a továbbiakban arra, hogy előteremthessék a lehetőséget, hogy minden gyerek a legtöbbet kapja az órák alatt.